Omgeving van Campo Maior dichtbij Elvas en Badajoz en nog meer zie hier :

Campo Maior

Campo Maior is een mooi wit vestigingstadje. In 1732 grotendeels verwoest, doordat een blikseminslag insloeg in een wapenmagazijn van het kasteel. Daarna hebben ze het stadje weer geheel opgebouwd. In de herdenkingskapel: Capela dos Ossos, ziet u de skeletten en beenderen van de overledenen. Andere bezienswaardigheden: fonteinen, kerken, kasteel met de stadsmuren, het olijvenmuseum met prachtige tuin, het museum Aberto/Casa das Flores een etnografisch museum en uitleg over het beroemde  bloemenfeest  en het wetenschappelijk centrum over koffie bij de koffiefabriek van “Delta” en Adega Mayor wijnfabriek van rui Nabeiro , het grote stuwmeer ‘‘Barragem do Caia“.  Tot de gemeente behoren ook de dorpjes: Degolados, met het tweede stuwmeer “Barragem do Abrilongo” en het schattige dorpje Ouguela gebouwd binnen de muren van het kasteel met prachtige vergezichten. De bevolking is vriendelijk en trots op hun Campo Maior. Op de camping en in de omgeving kan men veel verschillende vogels zien en men kan geocachen in de omgeving  Een goede uitvalbasis om de Alentejo te bezichtigen .

Elvas

Elvas: is een oude vestigingstad, een voorbeeld van de Portugese militaire architectuur slechts 20 minuten van Campo Maior. Bezoek o.a. Forta da Graça  zeer imposant een oude militaire gevangenis van waaruit een prachtig uitzicht heeft over Elvas met Forta Luzia en het bekende Aquaduct Amoreira dat nog steeds in gebruik is. De stad ligt binnen de muren en bestaat uit smalle straatjes met als kern de Praça Republica. Op dit grote plein ligt de kathedraal Sé de Elvas. Verder naar boven het kasteel.Elvas staat nu op de lijst van de Unesco wegens de beste verdedigingswerken van de wereld.

Badajoz

Badajoz : een  moderne Spaanse handelsstad die aan de rivier Guadiana ligt. De stad is gesticht door de Moren en heeft een belangrijke rol gespeeld in de militaire verdediging van Spanje. Het bezoeken waard zijn ;het Moorse kasteel Alcazaba met het archeologisch museum, Puerta Palmas (=poort) en het oude historische centrum . Het heeft een groot shopping centrum “El Faro”

Olivença

Zowel vanuit Badajoz als vanuit Elvas kunt u naar het Spaanse stadje Olivença. Onderweg ziet u de ruines van de 16e eeuwse brug Ajuda over de rivier Guadiana. Hier lag vroeger de weg tussen Olivença en Elvas.Tot 1801 behoorde Olivença tot Portugal, bij het verdrag van Badajoz aan Spanje gegeven. Bezoek o.a. het Etnografisch museum Gonzàles Santana. Hier ziet u hoe vroeger de verschillende wnkels en huizen ingericht waren.

Merida

Mérida  ligt op  45 minuten rijden  is de hoofdstad van de autonome deelstaat Extremadura. Mérida is gesticht in 25 v Chr. door de Romeinse keizer Augustus . Mérida groeide uit tot een van de belangrijkste steden van het Romeinse rijk en veel monumenten uit die tijd zijn bewaard gebleven. Het Teatro Romano, Het Anfiteatro, Het Museo National de Arte Romano, Templo Diana. Het Alcazaba herinnert je aan de vroegere aanwezigheid van Arabieren in de stad zeker de moeite waard om te bezoeken .

Portalegre,Marvão,Castelo de Vide

Portalegre is een stad die trapgewijs gebouwd is tegen een helling van het gebergte Serra de São Mamede. Bekend om zijn zijde– en tapijtenindustrie. De oude stadskern is gedeeltelijk ommuurd en hier bevinden zich winkels en de kathedraal. Het klooster”Covento de São Bernado“is grotendeels bekleed met mooie blauwe glazuur tegels.Vanuit Portalegre voert een schitterende route door het gebergte Serra de São Mamede naar het bergdorpje Marvão. Op 850 meter hoogte gelegen op een van de bergtoppen van Serra de São Mamede, met een kasteel met mooi uitzicht en huizen met architectonische elementen uit de 16e en 17e eeuw. Aan de voet van het dorp ligt het klooster met de kerkCastelo de Vide heeft een mooie joodse wijk.

Estremoz, Vila Viçosa

Vila Viçosa is een oude stad bekend om zijn marmergroeves en het paleis van de hertog van Bragança. Verder heeft het een mooi kasteel met een archeologisch museum. Estremoz is bekend om zijn marmer en keramiek.Het igt hoog boven op een berg met de bovenstad op 425 meter waar het kasteel, museum Municipal en Capela da Rainha Santa Isabel gesitueerd zijn. De benedenstad heeft een groot plein Praça Marquis de Pombal. De huizen en stoepranden en straten zijn hier grotendeels van marmer gemaakt.

Autoroutes

Mooie tochten zijn te maken vanaf Camping Os Anjos, rijdend door het steeds afwisselend landschap naar de verschillende dorpjes met ieder hun eigen karakter.Arronches bekend om zijn houtbewerking en speelgoed museum. Monforte vanwegen zijn Romeinse ruines. Borba bekend om zijn marmer en druiventeelt. Hier komt de Portugese wijn “Borba”vandaan. Alter do Chão een mooi dorp met de grote paardenstoeterij Alter RealCabeço de Vide, kuuroord met thermale baden. , Crato met het mooie paleis de Flor da Rosa etc.. Leuk is ook onze smokkelroute door verschillende kleine dorpjes in de omgeving

Wandelen,Fietsen,Relaxen

Gaat u liever lopen om te genieten van de omgeving en natuur? Wij hebben bestaande en zelfgemaakte wandelroutes ook vanuit de camping . Verder hebben we verschillende fietsroutes over bijna autovrije wegen in de omgeving en o.a naar Elvas , met kleine hoogte verschillen . Men kan hier in dit gebied dus goed wandelen en fietsen. En in bepaalde periodes veel bloemen en vogels zien.

Als onze gast geven wij u op de natuurcamping Os Anjos in Alto Alentejo nog graag meer informatie en tips !!!
error: Content is protected !!